කැන්ගන් ජලය®
කැන්ගන් ජලය යනු Enagic හි නව්ය ජල තාක්ෂණයෙන් නිර්මාණය කරන ලද රසවත් ජලයයි. මෙම උපකරණ ඔබේ නළ ජලය පෙරීම පමණක් නොව, විද්යුත් විච්ඡේදනය මගින් අයනීකෘත ක්ෂාරීය හා ආම්ලික ජලය නිපදවීම සිදු කරයි. මෙම ජලය පානය, ආහාර පිසීම, රූපලාවන්ය සහ පිරිසිදු කිරීම ඇතුළු විවිධ කටයුතු සඳහා භාවිතා කළ හැකිය.
නව්ය ජල තාක්ෂණය
සොබාදහමේ ජීවය සඳහා අත්යවශ්යම සම්පත සමග නවීන විද්යාත්මක පර්යේෂණ හා උසස් ජපන් ශිල්පීය හැකියාවන් ඒකාබද්ධ කිරීමෙන් Enagic සමාගම අඛණ්ඩ කැන්ගන් ජල උත්පාදන පද්ධති ක්රමයට පුරෝගාමී වී සිටියි. 1974 සිට Enagic ගෘහස්ථ, ක්ෂාරීය ජල අයනීකරණ තාක්ෂණයන් ලබා දීමෙහි විශේෂඥයින් විය. අපගේ මෙහෙයුම වන්නේ අපගේ රන් ප්රමිතියෙන් යුත් නිෂ්පාදන පෙළ සමඟ ජාත්යන්තරව සැබෑ සෞඛ්ය සහ සුවතාවය උදා කිරීමයි.
අයනීකෘත කැන්ගන් ජලය යනු ඉලෙක්ට්රොනිකව වැඩිදියුණු කරන ලද ජලය වන අතර එය ධන හා ඍණ ඉලෙක්ට්රෝඩ හරහා අයනීකරණය වී ඇත. ජලය සහ ඛනිජ වර්ග වෙන් කොට එකවර 70% ක්ෂාරීය ජලය සහ 30% අම්ල ජලය නිර්මාණය කෙරේ.
ක්ෂාරීය කැන්ගන් අයනීකෘත ජලය පානය සඳහා භාවිතා කරන අතර ජලය අයනීකරණය කිරීමෙන් නිර්මාණය වන ඉහළ හයිඩ්රජන් අයන අන්තර්ගතය නිසා ශරීරයට ශක්තිමත් ප්රතිඔක්සිකාරක සහ අවශෝෂණ ප්රතිලාභ ලබා දේ. ශරීරයට විෂ හරනයෙහි වැඩි හැකියාවක් ලබා දීම සහ මුක්ත ඛණ්ඩක ශරීරයට ඇති කරන හානිකර බලපෑම් නිශේධනය ඇතුළුව මෙය බොහෝ ආකාරවලින් ප්රයෝජනවත් වේ.
ලොව පුරා බොහෝ සෞඛ්ය විශේෂඥයින් ශරීරය ක්ෂාරීය තත්වයකට තල්ලු කිරීම සඳහා කැන්ගන් ජලය නිර්දේශ කරති. ශරීරය අත්විඳින බොහෝ මාරාන්තික රෝග වලට හේතුව ක්ෂාරීය පරිසරයක ප්රතිවිරුද්ධ තත්ත්වය වන ආම්ලික පරිසරයක් බව විශ්වාස කෙරේ. මිනිසා දන්නා සෑම රෝගයක්ම පාහේ (ආම්ලික ශරීර රෝග) ඇතිවිය හැක්කේ සෛලීය මට්ටමින් විජලනය වූ විට, ශරීරයට බර ලෝහ හා පළිබෝධ නාශක අපද්රව්ය එක්වීම, ඛනිජ ඌනතාවයන් සහ අම්ල පරිසරයක් ඇති විට පමණක් බව බොහෝ අධ්යයන වලින් පෙනී යයි.
බහුලව භාවිතා වන ජලයේ ඇති ගැටළු
නළජලය
සිසිල් බීම වලට වඩා නළ ජලය සෞඛ්ය සම්පන්න විකල්පයකි. නමුත් පරිසර ක්රියාකාරී කණ්ඩායමට අනුව, 2004 සිට ඇමරිකාවේ නළ ජලයේ දූෂක 315 ක් සොයාගෙන ඇති අතර, මෙම දූෂක වලින් අඩකට වඩා මුළුමනින්ම නියාමනය කර නොමැති අතර ඕනෑම ප්රමාණයකින් නීත්යානුකූලව පැවතිය හැකිය.
බෝතල් කළ ජලය
බෝතල් කළ ජලය නළ ජලයට වඩා සෞඛ්ය සම්පන්න නොවන අතර ඒ සඳහා වැඩි මුදලක් වැය වේ! සෞඛ්ය සම්පන්න තේරීමක් ලෙස සැලකුනද, නළ ජලයට වඩා බෝතල් කළ ජලය සෞඛ්ය සම්පන්න වන බවට සහතිකයක් නොමැත. බොහෝ විට එකම වෙනස වන්නේ ඔප්පු කරන ලද සෞඛ්ය ප්රතිලාභ නොමැති ඛනිජ ලවණයි.
ප්රතිආශ්රැති ජලය
ප්රතිආශ්රැතිය යනු පෙරහන් ක්රියාවලියක් වන අතර එය ජල පිරිපහදු පහසුකම් නොමැති ප්රදේශවල ඵලදායී විය හැකි අතර බෝතල් ජල කර්මාන්තශාලා වල බහුලව භාවිතා වේ. මෙම ක්රියාවලියේ ඇති ගැටළුව නම් පළිබෝධනාශක, වල් නාශක සහ ක්ලෝරීන් වැනි භයානක රසායනික ද්රව්ය ජලයට වඩා අණුක ලෙස කුඩා වන අතර පෙරණය හරහා නිදහසේ ගමන් කළ හැකිය. ප්රතිආශ්රැතිය මගින් සෞඛ්ය සම්පන්න ස්වභාවික ජල ඛනිජ ඉවත් කරයි. මෙම ඛනිජ හොඳ රසයක් ලබා දෙනවා පමණක් නොව, ශරීරයේ වැදගත් කාර්යයක් ඉටු කරයි. මෙම ඛනිජ ඉවත් කළ විට ජලය සෞඛ්යයට අහිතකර විය හැකිය. එසේම, නිපදවන සෑම පිරිසිදු ජලය ගැලුමක් සඳහා ජලය ගැලුම් 2-3 ක් අපතේ යයි.
කැන්ගන් ජලය® හි බොහෝ ප්රයෝජන ඇත!
කැන්ගන් ජලය
pH: 8.5 - 9.5pH අගය 8.5-9.5, මෙම වර්ගයේ ජලය පානීය හා සෞඛ්ය සම්පන්න ආහාර පිසීම සඳහා ඉතා යෝග්යයි. එය ඔබේ ශරීරය වඩාත් ක්ෂාරීය තත්වයකට ගෙන ඒමට ක්රියා කරයි.
වතුර කෝප්ප 2-3 ක් උදේ පාන්දර පානය කිරීම කරන්න. නළ ජලය හා සසඳන විට කැන්ගන් ජලය හි අප්රසන්න ගන්ධයක් නැත, සැහැල්ලු මිහිරි රසයක් ඇත.
බිත්තර කහ මද, සුදු සහල්, කුකුල් මස්, ඌරු මස් හා හරක් මස් වැනි ආම්ලික ආහාර සැලකිය යුතු ප්රමාණයක් පරිභෝජනය කරන විට ආහාරයට එලවළු එක් කර ගැනීම ඉතා වැදගත් වේ. ක්ෂාරීය කැන්ගන් වතුර පානය කිරීම ඒ හා සමානවම වැදගත් වන්නේ එමඟින් මෙම ආහාරවල ආම්ලික හා ක්ෂාරීය බලපෑම් සමතුලිත කරවන බැවිනි.
ළූණු, උණ බම්බු හෝ වෙනත් රළු රසයන් ඉවත් කිරීමට කැන්ගන් ජලය භාවිතා කරන්න. තද ගන්ධයක් ඇති පීකුදු සහ අනෙකුත් මස් වර්ග විනාඩි 20-30 අතර කාලයක් කැන්ගන් ජලය තුල පොඟවා ගැනීමෙන් දුර්ගන්ධය අවම වේ.
පිරිසිදු ජලය
pH 7.0ක්ලෝරීන්, මලකඩ සහ ඝනීභවිත කොටස් වලින් තොරය. උදාසීන ජලය රසවත් පානීය ජලයයි.
ළදරුවන් ඉතා ක්ෂාරීය බැවින් ක්ෂාරීය ජලය පානය කිරීම අවශ්ය නොවේ. ළදරු ආහාර පිළියෙළ කිරීමේදී pH 7.0 උදාසීන ජලය භාවිතා කරන්න.
pH අගය උදාසීන, පිරිසිදු ජලය ක්ලෝරීන් වලින් තොර වන අතර කැන්ගන් ජලයේ pH 8.5 - 9.5 තරම් විනිවිද යාමේ ශක්තියක් නොමැති බැවින් ඖෂධ සමඟ භාවිතා කිරීමට සුදුසු වේ. එබැවින් ඖෂධ විසුරුවා හැරීමේ වේගය අඩාල නොවේ.
ආම්ලික ජලය
pH 4.0 - 6.0මෙම තරමක් ආම්ලික ජලය එහි කසට ගුණාංග සඳහා හඳුනාගෙන ඇත. මෘදු පිරිසිදු කිරීම සහ රූපලාවණ්ය සත්කාර සඳහා භාවිතා කිරීමට ඉතා යෝග්යය .
මෙම තරමක් ආම්ලික, රූපලාවණ්ය ජලයේ කසට ගුණාංග ඇති අතර මුහුණ සේදීමට, ටෝනර් සහ රැවුල බෑමට පසු භාවිතා කළ හැකිය.
ෂැම්පු කිරීමෙන් පසු ඔබේ කන්ඩිෂනර් වෙනුවට භාවිතා කිරීමෙන් ඔබේ හිසකෙස් වල ගැටගැසීම් අවම කරයි.
ඔබේ සුරතලාට රූපලාවණ්ය ජලය ඉසීමෙන් පසුව ලොම් පීරා හැරීමෙන් මෘදු හා දිලිසෙන ලොම් ලබා දේ .
සාන්ද්ර ආම්ලික ජලය
pH 2.7මෙම ජලයෙහි විෂබීජ නාශක ගුණ ඇත. මුළුතැන්ගෙයි උපකරණ, කවුන්ටර ආදිය ආරක්ෂිතව හා පිරිසිදුව තබා ගැනීම සඳහා සාන්ද්ර ආම්ලික ජලය භාවිතා කරන්න.
අත් සහ උපකරණ සනීපාරක්ෂාව සඳහා රූපලාවණ්යාගාර, අවන්හල්, සුරතල් සාප්පු සහ සාත්තු නිවාසවල භාවිතා කරන ශක්තිමත් විෂබීජ නාශකයකි.
ජපානයේ රෝහල් සිය ගණනක භාවිතා වේ. දිලීර ආසාදන සහ අනෙකුත් සමේ ආබාධ වලට ප්රතිකාර කිරීම සඳහා ආම්ලික ජලය භාවිතා කළ හැකිය.
සාන්ද්ර කැන්ගන් ජලය
pH: 11.0 සහ ඊට වැඩිසාන්ද්ර කැන්ගන් ජලය එහි ඇති පිරිසිදු කිරීමේ බලය හේතුවෙන් ඔබේ දෛනික ජීවිතයේ සනීපාරක්ෂාව ඇති කරයි. එහි ද්රාව්ය හා තාප සන්නායක ප්රතිලාභ ඇත.
එළවළු සහ මාළු පිරිසිදු කරන්න. බ්රොකොලි, ළූණු, බැම්බූ ආදිය සාන්ද්ර කැන්ගන් ජලයේ පළමුව තම්බා ගැනීමෙන් රසය වැඩි කර ගන්න.
කැපුම් පුවරු, පිඟන් කෝප්ප සහ රෙදි පිස්නාවන් පිරිසිදු කිරීම සඳහාද වාතාශ්ර නාල ආදියෙහි තදින් බැඳුනු තෙල් කුණු තදින් මෙන්ම මුළුතැන්ගෙයෙහි සාමාන්ය පිරිසිදු කිරීම සඳහාද යෝග්යය.
අධි සාන්ද්රණයෙන් කෝපි, සෝයා සෝස් සහ තෙල් පැල්ලම් ඉවත් වේ. වැසිකිළි බඳුන් වල මුරණ්ඩු පැල්ලම් ඉවත් කිරීම සඳහා ද විශිෂ්ටයි.
පිඟන් කෝප්ප සේදීමේදී අඩු ඩිටර්ජන්ට් ප්රමාණයක් භාවිතා කරන්න. ඩිටර්ජන්ට් සේදීම සඳහා සුපුරුදු ජල ප්රමාණයෙන් තුනෙන් එකක් හෝ හතරෙන් එකක් පමණක් ප්රමාණවත් බැවින් ජල බිල්පත් ඉතිරි කර ගන්න.